De verpleegster

Milou Mientjes-Beukering (48)

Studie: interne opleiding verpleegkunde, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen (1980-1984), en lerarenopleiding verpleegkunde, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (2002-2004)Werk: senior verpleegkundige, UMC St Radboud, NijmegenAantal e-mails per dag: 20Woon-werk: 15 minuten, per fietsAantal vakantiedagen per jaar: 20 Brutomaandsalaris: 2.700 voor 32 uur in de week

Wat voor werk doet u?

„Ik ben verpleegkundige op de afdeling urologie en gynaecologie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Op onze afdeling liggen patiënten in afwachting van een operatie aan bijvoorbeeld de nieren of de blaas, of na afloop van zo’n ingreep. Ook zijn er patiënten die een antibioticumbehandeling of chemokuur krijgen.”

Waarom heeft u hiervoor gekozen?

„Die keuze was niet bewust. Ik werk hier nu een half jaar. Voor die tijd was ik zestien jaar verpleegkundige op de afdeling waar patiënten gereed worden gemaakt voor een operatie en waar ze na hun ingreep herstellen. Het contact met de patiënten was intensief en kortdurend: ze verblijven maar een paar uur op die afdeling. Dat was interessant werk maar ik was na de zestien jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Op mijn huidige afdeling was een vacature. Daar heb ik op gereageerd.”

U bent verpleegkundige maar heeft ook een lerarenopleiding gevolgd. Doet u daar wat mee?

„Ik begeleid studenten die stagelopen op onze afdeling. Een van de belangrijkste dingen die ik hen probeer bij te brengen is dat de verpleegkundige een onmisbare schakel is tussen de arts en de patiënt. Zeker oudere patiënten laten zich soms overdonderen door een arts. Als verpleegkundige moet je dan voor de patiënt opkomen.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud