Britten laten Wilders niet toe

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Geert Wilders de toegang ontzegd tot het Verenigd Koninkrijk, omdat zijn opvattingen extreem zouden zijn. In een korte verklaring staat: „De regering is tegen extremisme in al zijn vormen. Het zal diegenen die extremisme, haat en gewelddadige boodschappen in onze gemeenschap uitdragen weren uit ons land”. Wilders had geen visum aangevraagd, dat is voor Nederlanders niet nodig. Het is nog niet duidelijk of de vertoning van Fitna donderdag in Londen, op initiatief van het Hogerhuislid Lord Pearson, ook zonder Wilders doorgaat. Na de vertoning staat een discussie met hem op de agenda. De vertoning stond eerst voor eind januari gepland, maar na protesten van het islamitische Hogerhuislid Lord Ahmed werd deze uitgesteld. (NRC)