Bondscoach Hiddink doet Chelsea er bij

Guus Hiddink heeft vandaag bevestigd dat hij als interimcoach aan de slag gaat bij Chelsea. „Het is een vriendendienst”, zei de bondscoach van Rusland tegen Radio 538. Hiddink werd persoonlijk benaderd door de Russische clubeigenaar Roman Abramovitsj. „Abramovitsj doet zo veel voor het Russische voetbal dat ik iets terug wilde doen.”

Hiddink denkt dat hij de tijdelijke functie bij Chelsea goed kan combineren met de functie van bondscoach in Rusland. „We spelen eind maart twee kwalificatiewedstrijden en daarna weer in juni. Tussendoor kan het en daarna is de competitie in Engeland afgelopen.” Hij verblijft nu met de Russen voor een trainingskamp in Turkije. „Een dezer dagen ga ik naar Londen. Ik verwacht volgende week op het veld te staan.”

Over een langer verblijf heeft Hiddink nog niet echt nagedacht. „Er zijn twee scenario’s. Of het gaat slecht en ze zeggen: ‘Ga maar weer terug naar het Oosten’, of het gaat goed, maar dat is toch nog te ver vooruit gedacht.”

Chelsea zocht een nieuwe coach na het ontslag van Felipe Scolari. Die volgde de Israëliër Avram Grant op, die bij de club uit Londen moest vertrekken nadat Chelsea de finale van de Champions League (na strafschoppen) had verloren van Manchester United. In de Premier League zijn dit seizoen al acht trainers bij hun club vertrokken. Portsmouth is na het vertrek van Harry Redknapp en deze week van Tony Adams al toe aan zijn derde trainer. (ANP)