Aantal vacatures op internet daalt in alle sectoren en regio`s

Amsterdam. In januari is het aantal vacatures op internet in alle sectoren en in alle provincies gedaald. Dat blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index van vacaturesite Monsterboard.nl, die afgelopen maand op het laagste punt in drie jaar belandde. Oorzaak is de verlaging van het aantal flexwerkers en tijdelijke krachten. In januari daalde het aantal online vacatures het hardst in de sector transport en logistiek, en het minst in de agrarische sector. Vooral in Groningen stonden minder vacatures op het internet, in Flevoland was de daling relatief het kleinst. In Europees opzicht was de daling in België het kleinst en in Duitsland het grootst. Ook in december was het aantal vacatures op internet al in alle sectoren en provincies gedaald.