vandaag

In het nieuws:

Vanochtend wordt de rechtszaak behandeld van het klimongeval in het Amsterdamse klimcentrum ‘Tussen hemel en aarde’. Een 39-jarige vrouw kwam hierbij vorig jaar mei om het leven na een val van 12 meter hoog. De 26-jarige zogeheten zekeraar wordt ervan verdacht roekeloos te hebben gehandeld, het OM legt hem dood door schuld ten laste. Ook wordt vandaag een tweede zekeraar vervolgd nadat een klimmer, in hetzelfde klimcentrum, gewond raakte.

Vanmiddag is de uitspraak in de zaak van de nepkaping van vorig jaar op Rotterdam Airport. Een 38-jarige Dordtenaar belde in augustus de alarmcentrale 112 met de mededeling dat Al-Qaeda onderweg was naar het vliegveld om een toestel te kapen. Met het telefoontje wilde hij voorkomen dat zijn minnares op vakantie zou gaan met haar vaste vriend. Het Openbaar Ministerie eist drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Voormalig topman van de Royal Bank of Scotland, Fred Goodwin, zal samen met een handvol andere bankiers worden ondervraagd over hun rol in de financiële crisis.