Sri Lanka: 28 doden bij zelfmoordaanslag

COLOMBO. Bij een zelfmoordaanslag in Sri Lanka door een vrouwelijke Tamil Tijger zijn gisteren 28 doden gevallen en 88 gewonden. De strijdster bevond zich volgens militaire bronnen in een groep burgers die probeerde weg te komen uit het gebied in Noord-Sri Lanka waar regeringstroepen de Tamil Tijgers de laatste maanden in het nauw hebben gedreven. Volgens een militaire woordvoerder werden twintig militairen gedood en acht burgers. Onder de gewonden bevonden zich veertig burgers, onder wie veel vrouwen en kinderen. Door de opmars van het regeringsleger zijn 250 duizend burgers in het nauw geraakt tussen de strijdende partijen. Volgens analisten zullen de Tamil Tijgers, die al 25 jaar strijden voor onafhankelijkheid, overschakelen op terreurtechnieken.