Rijkaard wil bij Chelsea aan de slag als opvolger Scolari

LONDEN, 10 febr. - Voormalig Barcelona-trainer Frank Rijkaard wil graag aan de slag bij de Engelse voetbalclub Chelsea, die gisteren de Braziliaan Luiz Felipe Scolari de laan uit stuurde wegens de teleurstellende resultaten. Volgens zijn zaakwaarnemer is Rijkaard ”een grote fan” van de Premier League. Ook Guus Hiddink, bondscoach van Rusland en een goede bekende van de schatrijke Russische eigenaar van Chelsea Roman Abramovitsj, zou kans maken op de functie bij de Londense club. Hiddink liet echter weten zich te richten op zijn baan in Rusland. Chelsea ontsloeg de 60-jarige Scolari al na een half seizoen. Scolari verving vorige zomer de Israëliër Avram Grant in Londen. Chelsea staat op dit moment vierde in de Premier League. Gisteren ontsloeg Portsmouth ook zijn coach, Tony Adams, en diens assistent John Metgod. De Zuid-Engelse club staat zestiende, vlak boven de degradatiezone.