Overige films

Demolition Man (Marco Brambilla, 1993, VS). Vederlichte actiekomedie waarin Sylvester Stallone uitbundig zelfspot bedrijft. Als ‘de Sloper’ komt hij in actie tegen een vervaarlijke goeroe (Wesley Snipes) die in een toekomstig, paradijselijk Los Angeles een verhuld totalitaire maatschappij creëerde. Ook met Sandra Bullock en Nigel Hawthorne. Veronica, 20.30-22.55u.

Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1991, VS). Ondersteund door de bier & snoep-songs van de jaren zeventig en het werk van een briljante cameraman vertelt Tarantino in zijn debuutfilm een even agressief als uitbundig verhaal over een groep bankrovers en de nasleep van een mislukte overval. Innemende mannen, zolang ze zich dat kunnen permitteren. Zo niet, dan ontpoppen ze zich als beesten. Met Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi, Chris Penn en Lawrence Tierney. RTL7, 22.15-0.05u.

Hannah and Her Sisters (Woody Allen, 1986, VS). Wijze New Yorkse komedie met de structuur van een familieroman. Michael Caine is heimelijk verliefd op Barbara Hershey, de zuster van zijn vrouw Mia Farrow, terwijl de derde zus (Dianne Wiest) zich laat inpalmen door mislukte televisiedocumentarist in doodsangst (Woody Allen). BBC1, 0.45-2.30u.