Nadal in dubbelspel al uitgeschakeld in Ahoy

De Spanjaard Rafael Nadal heeft bij zijn eerste optreden tijdens het internationale tennistoernooi van Rotterdam verloren. De Fransen Arnaud Clement en Michael Llodra schakelden Nadal en zijn partner Ignacio Coll-Riudavets gisteren uit in de eerste ronde van het dubbeltoernooi: 6-3 en 6-4.

In het enkelspel begint het toernooi voor Nadal pas morgen. Dan speelt de nummer één van de wereld tegen de Italiaan Simone Bolelli.

De nederlaag was ingecalculeerd. Nadal betrad gisteren met Coll-Riudavets de Rotterdamse baan als dubbelspeler zonder veel illusies. „Het zijn specialisten”, zei Nadal naderhand. „Het was normaal als we zouden verliezen. Dat deden we ook.”

Hij maakte weinig woorden vuil aan de nederlaag in Ahoy. Dubbelen heeft geen prioriteit. „Het is handig als je al een partij kunt spelen voordat je in het enkelspel in actie komt.”

De Spanjaard oogde ontspannen in Rotterdam, waar hij vorig jaar door een andere Italiaan, Andreas Seppi, al in de tweede ronde naar huis werd geslagen. Dat had hem een ongemakkelijk gevoel bezorgd want er zijn weinig toernooien waar de Spanjaard naar eigen zeggen zo goed wordt verzorgd.

Vorig jaar regelde de organisatie nog dat hij op televisie een Champions League-duel van de Spaans voetbalclub Real Madrid kon volgen, hoewel die voorziening in het spelershotel ontbrak. „Het is gewoon een van de beste indoortoernooien die ik ken. Ze doen veel voor de spelers”, zei Nadal.

Niet alleen kon hij met zijn dubbeloptreden wennen aan vloer en ballen: „Het is sneller dan vorig jaar.” Ook bood het hem de gelegenheid tot een vriendendienst.

Ignacio Coll-Riudavets komt ook van Mallorca en is een trainingsmaatje van Nadal. „Nu kon ik hem eens helpen.” Het bleef wel beperkt tot één ronde. „Maar dubbelen biedt altijd een hoop lol.” (ANP)

Bekijk uitslagen en nieuws over het tennistoernooi in Ahoy op www.abnamrowtt.nl