Lichte vorst

Geleidelijk wordt het weer wat kouder met ’s nachts lichte, en later plaatselijk matige, vorst. Of dat uitdraait op een serieuze vorstperiode is nog afwachten. Vandaag trok een diepe depressie recht over Nederland met sneeuw in Groningen en Friesland. Elders in Nederland was het, aan de zuidzijde van het lagedrukgebied, juist vrij zacht, met temperaturen tot 9 graden.

Vannacht trekt de depressie over Duitsland weg. Erachter klaart het vanuit het noordwesten op. Het kwik daalt tot rond het vriespunt. Plaatselijk kan het glad worden.

Morgenochtend is het droog met soms wat zon. Vanuit het noordwesten nadert echter een kleine storing. De bewolking neemt toe en ‘s middags volgt de bijbehorende neerslag, vooral landinwaarts in de vorm van natte sneeuw. Buiten de neerslag om wordt het maximaal 4 tot 5 graden.

Donderdag valt er een enkele winterse bui, maar de zon laat zich ook af en toe zien. Na een graadje vorst ’s nachts wordt het ’s middags 3, hooguit 4 graden.

Vrijdag is het vergelijkbaar weer, al valt de enkele winterse bui dan vrijwel uitsluitend langs de westkust.

Ook het weekend licht winters weer, maar dan droog met wat meer zon. De nachten worden kouder, in het binnenland kan het tot matige vorst komen met temperaturen van -5 of lager.