Koolhaas' hotel in Peking uitgebrand

Koolhaas’ hotel in Peking uitgebrand Peking, 10 febr. Het door Rem Koolhaas ontworpen Mandarin Oriental Hotel in Peking is gisteravond afgebrand. Daarbij kwam een brandweerman om het leven. De brand brak uit tijdens het Lantaarnfestival, de viering van het begin van de nieuwe maankalender. Het 44 etages tellende hotel zou in mei worden geopend en hoort bij het complex van de eveneens door Koolhaas ontworpen huisvesting van de Chinese staatstelevisiezender CCTV. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door honderd stuks illegaal vuurwerk, die namens CCTV werden afgestoken. De politie zou de zender hiervoor herhaaldelijk hebben gewaarschuwd. Foto AP Fotoreportage: nrc.nl/kunst Part of fire damaged Mandarin Oriental hotel building is seen in Beijing's central business district, China, Tuesday, Feb. 10, 2009. One fireman was killed fighting a fire that destroyed the unfinished 44-story luxury hotel, next door to a landmark television headquarters in downtown Beijing, state media reported Tuesday. The fire, which sent off huge plumes of black smoke and showered the ground with embers, was put out early Tuesday, the official Xinhua News Agency said. (AP Photo/Alexander F. Yuan) Associated Press