Experimentele dubstep met diepe en donkere bas

cd DANCE Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals

cd DANCE

Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals

Een passender titel had het Britse label Skull Disco niet kunnen bedenken voor de verzamel-cd die het einde van het label inluidt. Skull Disco bracht de afgelopen jaren een tiental 12-inches uit vol broeierige, experimentele dubstep met een beangstigend diepe en donkere bas. Het leverde de oprichters Appleblim en Shackleton fans op in alle uithoeken van de dancescene.

Na de verzamel-cd Soundboy Punishments zijn de resterende 12-inches samengebracht op Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals, met als afscheidskado een tweede cd met remixen. De eerste cd wordt gedomineerd door tracks van dj Shackleton, met hun organische percussie, beklemmende atmosfeer en peilloos diepe subbassen. Zijn collega Appleblim is op de eerste cd met twee nummers vertegenwoordigd. Zijn muziek is ruimtelijker, minder beklemmend en neigt meer naar de strakke lijnen van techno. Op de tweede cd staat een aantal verbluffende remixen van dubtechno-artiesten als Pole en Brendon Moeller, die de grenzen van dubstep oprekken. Zij injecteren de orginele nummers met een flinke hoeveelheid experimentele techno en garage.

Toon Beemsterboer

    • Toon Beemsterboer