Eerste hert gedood op Terschelling

Eerste hert gedood op Terschelling Terschelling, 10 febr. Het eerste van tien illegaal uitgezette edelherten op Terschelling is gisteren gedood. Minister Verburg (Landbouw, CDA) had toestemming gegeven voor het afschieten van de tien herten. Ze kunnen schade kunnen aanrichten aan de natuur en aan landbouwgewassen. En ze zouden een gevaar vormen voor het verkeer op het Waddeneiland. De afgelopen twee weken hebben deskundigen geprobeerd de herten te vangen met behulp van verdovingspijlen. Eén hert is zo gevangen. Volgens het ministerie zijn er vijf jagers aan het werk. „Meer zullen in de loop van de week volgen, want we willen de klus snel geklaard hebben.” Volgens het ministerie worden de kosten van de operatie op de Terschellingers verhaald die de herten als grap op het eiland hebben gezet. Foto Marleen Swart/Anne Zorgdrager edelherten lopen nog vrij rond op terschelling 30 januari 2009 Deze week heeft LNV proberen de herten te vangen. Een dier kon worden verdoofd - FOto Marleen Swart/Anne Zorgdrager.met een pijl. De overige negen lopen nog vrij en verspreid rond op Terschelling. Vanochtend (vrijdag) werd bekent dat er drie pijltjes met verdovingsmiddel zoek zijn. edelherten herten Swart, Marleen;Zorgdrager, Anne