Bos stemt opnieuw tegen goedkeuring EU-jaarrekening

BRUSSEL. Minister Wouter Bos (Financiën) is vooralsnog van plan om vandaag bij EU-beraad tegen de goedkeuring van de EU-jaarrekening 2007 te stemmen. Reden is dat opnieuw veel fouten en onzekerheden zijn aangetroffen in de jaarrekening, die ruim 100 miljard euro telt. Bos is waarschijnlijk de enige van de 27 betrokken ministers die zich zo opstelt. Bos wil met deze - enigszins symbolische - actie anderen aansporen tot betere controle op de uitgaven. De Tweede Kamer steunt de minister, zo bleek vorige week bij overleg. Nederland controleert zelf wel veel EU-uitgaven. Als een van de weinige ministers stelt Bos zich borg voor de juistheid van de Europese landbouwsubsidies in eigen land. Wouter Bos stemde vorig jaar voor het eerst tegen de goedkeuring van de jaarrekening, dat tot ergernis van de Europese Commissie.