vandaag

In het nieuws:

In de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp begint vandaag een van de grootste Nederlandse strafzaken ooit. Het Openbaar Ministerie probeert een groot aantal onderwereldmoorden – of pogingen daartoe – op te lossen die tussen tussen 1993 en 2006 zijn gepleegd. Er staan elf verdachten terecht, er is één kroongetuige. Het gaat om tien liquidaties. De rechtbank heeft twaalf maanden uitgetrokken voor het hele proces.

Diverse hulporganisaties organiseren vandaag in debatcentrum De Balie in Amsterdam de themadag Kracht van Congo. Er wordt gesproken over de toekomst van het land. Ook vertelt een voormalig kindsoldaat zijn verhaal.

Vanmiddag geeft minister Eurlings (Verkeer, CDA) op station Leeuwarden het startschot voor een proef met internet in de trein. Op het traject Leeuwarden-Groningen kunnen treinreizigers de komende twee maanden gratis internetten.

Vandaag begint in Rotterdam het 36e ABN AMRO World Tennis Tournament. Rafael Nadal, nummer één van de wereld en de kersverse winnaar van de Australian Open, komt vanmiddag uit in het dubbelspel. Thiemo de Bakker neemt het vanavond op tegen Andreas Seppi.