Overige films

Yella (Christian Petzold, 2007, D). Een als uitgebeende horrorfilm vermomde maatschappijkritische kijk op de nieuwe economie. Regisseur Christian Petzold, een van de aanjagers van de Berliner Schule, dwingt je om te gaan met de demonen in het menselijke bestaan. De actie is verbannen naar buiten het kader. Zijn personages zijn zo verkild dat je elk moment een uitbarsting kunt verwachten. Arte, 21.00-22.50u.

City by the Sea (Michael Caton-Jones, 2002, VS). Robert De Niro speelt routinehoofdrol van rechercheur in psychologische thriller vol problematische vader-zoonrelaties. Zijn eigen zoon blijkt hoofdverdachte in een moordzaak. BBC 1, 23.35-1.20u.

Brick Lane (Sarah Gavron, 2007, GB). Verfilming van Monica Ali’s veelgeprezen boek uit 2003 over een meisje dat uit Bangladesh naar het Banglatown uit de titel in Oost-Londen verhuist om te trouwen met een man die twee keer zo oud als zij is. We volgen de 17-jarige Nazneen vanaf haar aankomst in Londen. Dwars door de troebelen van het gearrangeerde huwelijk, een miskraam, de geboorte van een paar kinderen, arriveren we al snel bij haar volwassen leven, een grote passie en buitenechtelijke affaire. En daar faalt de film waar het boek wel slaagt. Met Tannishtha Chatterjee. ZDF, 0.20-2.00u.