Onstuimig

De komende 24 uur biedt uitermate wisselvallig weer met regen, sneeuw en een harde wind. Vanaf woensdag is het rustiger en breekt geregeld de zon door. Lokaal kan nog een winterse bui vallen.

Het wordt wel weer wat frisser met overdag een graad of 4 en lichte nachtvorst. Een depressie ten zuiden van Engeland trekt de komende dagen via Nederland naar de Oostzee. Ten noorden van dit lagedrukgebied valt in Engeland vannacht opnieuw een pak sneeuw.

Het lagedrukgebied met bijbehorende storing kan ook hier enige tijd sneeuwval veroorzaken. Bij een stevige zuidoostenwind zal het aanvankelijk regenen, plaatselijk kan 15 tot 30 mm vallen, landinwaarts gaat de regen over in sneeuw. In de loop van de nacht bereikt het noorden minima van 2 graden, in Zuid-Nederland tot 5 graden.

Morgen is het regenachtig en waait het stevig. De wind draait ’s middags naar het noordwesten en is hard tot stormachtig. Het is vrij zacht met 5 tot 8 graden. ’s Avonds wordt het droger al kunnen er nog wel een paar winterse buien vanaf zee binnendrijven.

Vanaf woensdag keert de rust weer terug. De wind blijft in de noordwesthoek maar is minder krachtig. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en soms valt er een winterse bui. Met een graad of 4 overdag en ’s nachts lichte vorst wordt het wel weer kouder.