'Okidoki sprong weer ouderwets goed'

Springruiter Albert Zoer lijkt hersteld van een zware periode. Zaterdag won hij een wereldbekerwedstrijd.

In juli vorig jaar brak Albert Zoer tijdens een training zijn linkerscheen- en kuitbeen. Nederlands meest succesvolle springruiter volgde de Olympische Spelen vanachter de televisie en maakte na zijn ruim drie maanden lange revalidatieperiode in Zuidlaren voorzichtig zijn rentree. Zaterdag bewees Zoer dat hij weer helemaal de oude is: in een sterk deelnemersveld won hij met zijn toppaard Okidoki de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux. Een dag later behaalde hij een vierde plaats met zijn ruin Sam.

Dat moet vertrouwen geven.

„Zeker. Voor mijn gevoel liep het allemaal perfect. Okidoki sprong weer ouderwets goed. En ook Sam is dezer dagen helemaal in vorm. We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar het gaat nu gestaag bergopwaarts.”

Uw collega Gerco Schröder maakte in Bordeaux een springfout omdat hij voor de snelste tijd ging. U hield er een andere strategie op na.

„Ja. Ik wilde in ieder geval foutloos blijven en dan met een goede tijd alle ruiters na mij onder druk zetten. Er waren een paar hele snelle combinaties, maar het parcours had een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Op de hoge steilsprong aan het eind hebben heel wat collega’s zich verkeken.”

In april is de finale in Las Vegas. Hoe bereidt u zich daar op voor?

„Ik wil de komende dagen eens kijken welke concoursen we tot die tijd gaan rijden. En met welk paard ik naar Amerika reis. Niets staat nog vast.”

De afgelopen jaren werden er miljoenen voor Okidoki geboden. Is de belangstelling tijdens uw revalidatieperiode wat geluwd?

„Het was de afgelopen maanden inderdaad wat rustiger, maar dat zal na zijn goede optreden in Bordeaux snel veranderen.”

    • Danielle Pinedo