Miljardenwinst Barclays

De Britse bank Barclays heeft in 2008 de nettowinst maar zeer minimaal zien dalen. Ten opzichte van een jaar eerder boekte de bank 4,38 miljard pond winst (5,03 miljard euro), 1 procent minder dan de 4,42 miljard pond van 2007.

Dat maakte Barclays vanmorgen bekend bij de vervroegde presentatie van de jaarcijfers. De cijfers van Barclays zouden eigenlijk volgende week gepubliceerd worden, maar de bank wilde de onrust over een mogelijke nationalisatie van Barclays wegnemen. De koers van het aandeel Barclays was afgelopen weken zwaar onder druk komen te staan door de geruchten. De minimale winstdaling is opmerkelijk, omdat Barclays, net als veel andere financiële instellingen, zwaar te lijden had onder de kredietcrisis. De bank moest tot nu toe voor meer dan 8 miljard pond afschrijven als gevolg van de financiële crisis.