Marokkaanse vader wordt vervolgd voor besnijden dochter (5)

Rotterdam. Een 29-jarige Marokkaanse man uit Haarlem wordt beschuldigd van zware mishandeling. Hij zou zijn vijfjarige dochter hebben besneden. De man werd oktober vorig jaar al opgepakt en zit nog steeds vast. Dit weekeinde kwam Justitie naar buiten met de zaak. Artsen hebben vastgesteld dat de geslachtsdelen van het meisje zijn verminkt. Het kind woont nu bij pleegouders die aangifte deden van de mishandeling. De man is al voorgeleid bij de rechtbank. Op 17 mei moet hij weer voorkomen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het voor het eerst dat er in Nederland iemand wordt vervolgd wegens een besnijdenis. Uit onderzoek blijkt dat tussen het voorjaar van 2007 en 2008 bij hulpinstanties over 51 meisjes meldingen en adviesvragen binnenkwamen vanwege genitale verminking, of vermoedens daarvan. Het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en de Raad voor de Kinderbescherming deden hebben in geen van die gevallen aangifte gedaan. Het kabinet dringt nu aan op sneller ingrijpen.