Dubai Ports opent Afrikaanse haven

Dubai Ports opent Afrikaanse haven Doraleh, 9 febr. Havenbedrijf Dubai Ports World (DP World) heeft zaterdag een nieuwe terminal in gebruik genomen in het Oost-Afrikaanse Djibouti. Het gaat om een containerterminal in Doraleh, dat 11 kilometer van de bestaande haven van Djibouti ligt, die ook door DP World wordt geëxploiteerd. In Doraleh heeft DP World al sinds 2006 een olieterminal. Met de nieuwe containerterminal is een investering van 400 miljoen dollar gemoeid. DP World, een staatsbedrijf met wereldwijd circa 100.000 werknemers, bezit 49 haventerminals in 31 landen. In Rotterdam maakt DP World deel uit van het consortium dat de Tweede Maasvlakte gaat exploiteren. Foto AP Djibouti men and women dance during the opening ceremony of Dubai-based port operator DP World's Doraleh container terminal in Djibouti port, Saturday, Feb. 7, 2009. (AP Photo/Adam Schreck) Associated Press