Boris houdt nog steeds met gemak de soul in ere

cd pop Boris Live my life (Bo-rush)

cd pop

Boris

Live my life

(Bo-rush)

Dat hij een van de beste soulstemmen van Nederland heeft, dat weten miljoenen Nederlanders. Want sinds de finale van het tv-programma Idols is Boris Titulaer, simpelweg Boris geheten, een nationale bekendheid.

Maar Boris zelf had al snel genoeg van zijn instant verworven faam; sinds die finale stelt hij alles in het werk om Idols te doen vergeten. Zijn slogan ‘Keep the soul alive’ schafte hij eigenhandig af.

Toch is dat precies wat hij doet op zijn derde album met de ietwat pompeuze titel Live my life – hij houdt de soul in ere.

Met een jaloersmakend gemak nestelt zijn stem zich in je oor, zoet, zacht, hard en hoog. Vooral in die hoge registers doet hij denken aan de Amerikaanse soulzangers van weleer.

Boris’ soulfunk schurkt tegen de rock aan, met af en toe een scheurende gitaar. Maar hij is op zijn best in de funk, in het openingsnummer Bubblin’ bijvoorbeeld, met stuwende basloopjes en korte trompetstoten en het aanstekelijke If you wanna roll with me.

Een kort uitstapje naar de reggae in One World pakt daarentegen beduidend minder goed uit.

Nu moet hij zijn bandleden nog bewegen tot een swingende podiumpresentatie – tijdens een oefenconcert in de kleine zaal in Paradiso stonden ze er vorige week volkomen onverschillig bij – en dan komt het goed met Boris.

Yaël Vinckx

    • Yaël Vinckx