Atleten Sintnicolaas en Wisse op dreef

TALLINN. Meerkampers Eelco Sintnicolaas en Yvonne Wisse hebben bij een internationale wedstrijd in Tallinn hun kandidatuur gesteld voor de EK indoor in Turijn. Sintnicolaas won de zevenkamp met een puntentotaal van 6.036. Daarmee voert hij voorlopig de wereldranglijst aan. Wisse eindigde op de vijfkamp met een persoonlijk record van 4.536 punten als tweede. Met dat puntentotaal staat ze tweede op de Europese ranglijst. Een uitnodiging voor de EK indoor ligt in het verschiet. Hordenloper Gregory Sedoc bracht de nationale toptijd op de 60 meter in acht dagen tijd, in vier etappes, terug tot 7,52 seconden. Vorige week in Leipzig verbeterde hij het record tot 7,56 zaterdag haalde hij er in Stuttgart in twee races nog eens twee keer 0,02 seconde af. ”Het had nog sneller gekund”, zei hij. ”In de finale liep ik de vierde horde faliekant omver. Mijn vorm groeit nog steeds. Je vraagt je af waar dit naartoe gaat.”