Art Rotterdam trekt meer bezoek dan ooit tevoren

Rotterdam, 9 febr. - De tiende Art Rotterdam trok dit jaar meer bezoekers dan ooit. Tussen woensdagavond en zondag kwamen 12.500 mensen naar de beurs voor hedendaagse kunst in de Cruise Terminal in Rotterdam, 15 procent meer dan in 2008. De designbeurs Object, die in het gebouw er tegenover werd gehouden, trok 5.800 mensen. Michael Huyser, directeur van Art Rotterdam, noemt het aantal van ongeveer tweeduizend buitenlandse bezoekers opvallend. ”Ondanks de kredietcrisis is Art Rotterdam een groot succes en zijn de verkopen zeer goed verlopen.” Galerie Ronmandos verkocht Blanche la Blanc, een sculptuur van Silvia B. aan de Caldic Collection. Monere, een beeld van Levi van Veluw, ging naar een Nederlandse verzamelaar. De Londense Galerie Seventeen verkocht op de openingsavond alles van Illy Prize-winnaar Susan Collis. Bij Fons Welters waren Berend Strik en Claire Harvey snel uitverkocht. ”Kenmerkend voor deze jubileumeditie was het optimisme”, aldus Huyser.