5 redenen om tv te kijken

Will Smith bezit iets waardevols Enemy of the State SBS 6, 20.30-23.20u. Formulethriller uit het paranoia-genre. Will Smith speelt een advocaat die niet weet dat hij in het bezit is van gevoelige informatie over de moord op een politicus. Een corrupte overheidsdienst jaagt hem op en maakt daarbij gebruik van technisch zeer geavanceerde middelen. Gene Hackman heeft de rol van een chag-rijnige oud-spion. (Tony Scott, 1998)

1 Tennis

Sportjournaal

Ned. 1, 18.40-19.00u. enNed. 3, 22.30-22.50u.

Vandaag begint de 36ste editie van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Directeur Richard Krajicek heeft o.a. Rafael Nadal en Andy Murray naar Ahoy weten te halen. Zij zullen ook uitkomen in het dubbeltoernooi. In totaal komen vijf spelers uit de toptien.

2 Thriller

Enemy of the State

SBS 6, 20.30-23.20u.

Formulethriller uit het paranoia-genre. Will Smith speelt een advocaat die niet weet dat hij in het bezit is van gevoelige informatie over de moord op een politicus. Een corrupte overheidsdienst jaagt hem op en maakt daarbij gebruik van technisch zeer geavanceerde middelen. Gene Hackman heeft de rol van een chag-rijnige oud-spion. (Tony Scott, 1998)

3 Reportage

Gaza: out of the ruins

BBC 1, 21.30-22.00u.

Reportage vanuit de Gazastrook. Terwijl Israël zich voorbereidt om te gaan stemmen, onderzoekt redacteur Jeremy Bowen of het offensief tegen Hamas, de beweging werkelijk heeft verzwakt. Aan de hand van persoonlijke verhalen probeert hij claims van beide kanten over oorlogsmisdaden en gerichte acties tegen burgers uit te pluizen. Heeft het recente geweld de kans op toekomstig bloedvergieten alleen maar vergroot?

4 Comedy

Javier Guzman presenteert: Comedy Explosion

Veronica, 21.50-22.50u.

In de eerste aflevering laten cabaretiers Roel C. Verburg, Chris Silos en de speciaal vanuit Australië ingevlogen Umbilical Bothers in korte en scherpe registraties het achterste van hun tong zien.

5 Thriller

City by the Sea

BBC 1, 23.35-1.20u.

Robert De Niro speelt routineus de hoofdrol als rechercheur in deze psychologische thriller vol problematische vader-zoonrelaties. Zijn eigen zoon blijkt hoofdverdachte in moordzaak. (Michael Caton-Jones, 2002).

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23