Winterse buien

Na een paar relatief zachte dagen, met gisteren in Limburg lokaal nog een graad of 10, gaan we vanaf vandaag opnieuw een koudere periode tegemoet. De wind is naar noordwest gedraaid en blaast koude lucht vanuit het noorden het land in. De temperatuur komt vandaag dan ook niet hoger uit dan 4 of 5 graden. Het is bewolkt en lokaal valt nu en dan motregen, voornamelijk in de zuidoostelijke helft van het land.

Tegen de middag breekt vanuit het noordwesten af en toe de zon door, maar deze opklaringen bereiken het zuidoosten van het land pas in de loop van de avond. In die opklaringen koelt het vannacht flink af tot 1 of 2 graden onder nul in het binnenland.

Zondag begint de dag in een groot deel van het land met flink wat zon. In Limburg en in Zeeland hangt iets meer bewolking. Boven de Noordzee ontstaan winterse buien en deze drijven vooral de kustprovincies binnen. De temperatuur komt met een westelijke wind uit rond 4 of 5 graden.

Maandag ligt er een lagedrukgebied boven het noorden van Nederland en een bijbehorende storing trekt dan van zuidwest naar noordoost over. Er valt regen en af en toe ook natte sneeuw. Het blijft koud met waarden rond 4 graden.

Dinsdag sneeuwt het wellicht in een groot deel van het land en dat zou wel eens het begin kunnen zijn van een behoorlijk winterse periode.