Twaalfde verdachte in Limburgse bouwfraudezaak

Een oud-directeur van de Bredase vestiging van Janssen de Jong Infra is woensdag aangehouden. De man is de twaalfde verdachte in de fraudezaak rondom het bouwbedrijf en is uitgebreid verhoord door de rijksrecherche. Hij is gisteren vrijgelaten, maar wordt nog steeds verdacht van omkoping. De raadkamer van de rechtbank verlengde gisteren de hechtenis van een ambtenaar van de gemeente Stein met dertig dagen. Hij hoorde bij de zeven ambtenaren en vier (oud-)medewerkers van Janssen de Jong Infra die vorige week werden aangehouden bij de grootste actie van de rijksrecherche ooit. De ambtenaren zouden hun ambtsgeheim hebben geschonden door gevoelige informatie over aanbestedingen door te spelen. In ruil daarvoor zouden ze auto`s, buitenlandse reizen en dure etentjes hebben ontvangen. Gelijk met de actie van de rijksrecherche viel de Mededingingsautoriteit binnen bij Janssen de Jong en vier andere bouwbedrijven op verdenking van het maken van verboden prijsafspraken.