Six pack

Toblerone

Het is een staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de strijd tegen de obese samenleving zet voedingsconcern Kraft, dat de merken Milka en Toblerone onder zijn hoede heeft, het 100 calorie-pack in. Het snoepgoed is in zakjes van 100 calorieën verpakt opdat de tot oversnoepen geneigde consument aan portion control kan doen en de buik weet strak te houden. Zo’n zakje oogt onschuldig, wat zijn nu 100 calorieën? De Milka Balls, voornamelijk lucht met een jasje van chocolade, zijn nog geen 21 gram zwaar. Portion control, zou het briljant bedrog zijn of gebrek aan invoelingsvermogen? Elke ervaringsdeskundige weet immers dat uiteindelijk toch de hele doos leeg moet. In zo’n doos zitten zes ‘100 calorie packs’. Een waarschuwing, want die six-pack buik kun je wel vergeten.

    • Joep Habets