Winters tintje

Het weer heeft de komende vijf dagen een winters tintje. In de nachten en ochtenden kan het een graad vriezen en vooral op dinsdag is sneeuw mogelijk. Vannacht vriest het niet, met temperaturen rond een graad of 3. Er is veel bewolking en soms valt er een beetje regen. De wind is zwak en veranderlijk.

Morgen overheerst bewolking en in met name Limburg valt de hele dag door wat regen. In de loop van de middag breekt echter in het noordwesten de zon door. De wind is hooguit matig, kracht 3, en komt uit noordwestelijke richtingen. Het wordt een graad of 5. Een lagedrukgebied gevuld met koude lucht, dat in Engeland weer een pak sneeuw veroorzaakte, schuift via de Noordzee naar Noorwegen.

Dat betekent zondag iets meer wind uit het westen of noordwesten met aanvoer van een enkel regen-, hagel- of sneeuwbuitje. Verder schijnt ook de zon geregeld. In de nacht en ochtend schommelen de temperaturen om het vriespunt, zondagmiddag wordt het 4 à 5 graden.

Ook maandag is het maximum 5 graden, na een nacht met op veel plaatsen 1 of 2 graden. Er komen wolkenvelden voor en misschien valt een winters buitje.

Dinsdag is de kans op neerslag aanzienlijk groter. De meeste computerberekeningen geven dan voor een groot deel van Nederland sneeuw aan.