Tekort aan LPG op de Filippijnen

Tekort aan LPG op de Filippijnen Taguig, 6 febr. Demonstratie tegen de hoge LPG-prijs op de Filippijnen in Taguig, een voorstad van Manila. Terwijl energie en brandstof wereldwijd snel goedkoper wordt, drijft een tekort aan vloeibaar gas (LPG) de prijzen op de Filippijnen op. LPG wordt op de Filippijnen in de meeste huishoudens gebruikt om op te koken. Het enige alternatief is elektrisch koken, en dat is nog duurder. De protesten zijn vooral gericht tegen het ministerie van Energie, dat er niet in slaagt het LPG-tekort terug te dringen. De Filippijnse regering beschuldigt handelaren ervan LPG te hamsteren om zo de prijs op te drijven. Ook oliemaatschappijen zouden kunstmatig tekorten creëren. Foto AP Protesters display placards during a rally Friday Feb. 6, 2009 at the Department of Energy at suburban Taguig city southeast of Manila, Philippines to protest the Energy body's alleged inutility in the current shortage of liquefied petroleum gas or LPG. The protesters scored the Government body for being "useless" in resolving the LPG shortage, which is widely used in cooking by most households in the country. The sign at right reads: Stop the Increase of Prices of LPG.! (AP Photo/Bullit Marquez) Associated Press