Overige films

* Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Succesrijk Amerikaans regiedebuut van Nederlandse cameraman biedt eersteklas kermisvertier. Stadsbus vol nietsvermoedende passagiers mag niet langzamer dan 80 kilometer rijden, anders vliegt hij de lucht in. Met Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Jeff Daniels. RTL5, 20.30-22.40u.

The Manchurian Candidate (Jonathan Demme, 2004, VS). Verhitte remake van koele paranoia-thriller (John Frankenheimer, 1962) over spionage, hersenspoeling en een politieke aanslag. Zelfde plot, totaal andere sfeer. Een groepje soldaten denkt dat ze (toen in Korea, nu in Irak) in gevecht zijn geraakt met de vijand en miraculeus werden gered door hun dappere sergeant. In werkelijkheid zijn ze gehersenspoeld. In het origineel door communisten, in de remake door een multinational. Net5, 22.25-0.55u.

* Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michael Condry, 2004, VS). Een extraverte Kate Winslet en een introverte Jim Carrey ontmoeten elkaar op een koud en leeg station. Ze worden verliefd. Zomaar. Maar niks is zomaar in deze moderne klassieker. Want zij hébben al een liefde achter de rug en ze zijn al eens op elkaar uitgekeken geraakt. Vernuftig en onontkoombaar ontroerend. Ned.2, 0.20-2.00u.