Olieverfschetsen uit de barok

Olieverfschetsen uit de barok Enschede Bozzetti, olieverfschetsen, werden door kunstenaars gemaakt om hun opdrachtgevers een indruk te geven van het definitieve, vaak grote werk dat zij gingen maken. Met een bozzetto konden zij een indruk geven van de werking van de kleuren en het licht, de gebaren en hoe de figuren in het uiteindelijke schilderij gemodelleerd zouden worden. Een van (50) olieverfschetsen op een expositie in rijksmuseum Twente is het visioen van de heilige Anna van Tiepolo, uit de collectie van het Rijksmuseum.

Enschede

Bozzetti, olieverfschetsen, werden door kunstenaars gemaakt om hun opdrachtgevers een indruk te geven van het definitieve, vaak grote werk dat zij gingen maken. Met een bozzetto konden zij een indruk geven van de werking van de kleuren en het licht, de gebaren en hoe de figuren in het uiteindelijke schilderij gemodelleerd zouden worden. Een van (50) olieverfschetsen op een expositie in rijksmuseum Twente is het visioen van de heilige Anna van Tiepolo, uit de collectie van het Rijksmuseum.

T/m 1 juni Lasondersingel 129-131. Di-zo 11-17u