Martin Monnickendam

Martin Monnickendam Amsterdam in de jaren '20 en '30 Amsterdam Als documentalist vereeuwigde Martin Monnickendam (1874-1943) het Amsterdamse uitgaansleven van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De dieren van Artis, spraakmakende rechtbankzaken, bekende en onbekende Amsterdammers. Op een expositie in het Amsterdams Stadsarchief in gebouw De Bazel naar aanleiding van de schenking van zevenhonderd werken aan het archief door de Stichting vrienden van de schilder zijn zo'n honderd tekeningen, pastels en aquarellen te zien.

Amsterdam

Als documentalist vereeuwigde Martin Monnickendam (1874-1943) het Amsterdamse uitgaansleven van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De dieren van Artis, spraakmakende rechtbankzaken, bekende en onbekende Amsterdammers. Op een expositie in het Amsterdams Stadsarchief in gebouw De Bazel naar aanleiding van de schenking van zevenhonderd werken aan het archief door de Stichting vrienden van de schilder zijn zo'n honderd tekeningen, pastels en aquarellen te zien.

T/m 3 mei Vijzelstraat 32. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u