Lightscapes

Lightscapes Eindhoven Na een aantal jaren als tekenaar en schilder kunstenaar actief te zijn geweest, komt Nan Hoover (New York 1931) in Amsterdam terecht. Ze besluit in 1969 om in Nederland te blijven en maakt kennis met het medium video. Ze neemt de camera ter hand en ontdekt de mogelijkheden van video om licht, tijd en ruimte in beeld te vangen. Het is haar videowerk waarmee Hoover internationaal doorbreekt. In Centrum Kunstlicht in de Kunst is nu een overzicht met video’s, lichtkasten, installatie tot en met tekeningen, foto’s en stills. T/m 17 mei Emmasingel 31. Di-zo 12-16u

Eindhoven

Na een aantal jaren als tekenaar en schilder kunstenaar actief te zijn geweest, komt Nan Hoover (New York 1931) in Amsterdam terecht. Ze besluit in 1969 om in Nederland te blijven en maakt kennis met het medium video. Ze neemt de camera ter hand en ontdekt de mogelijkheden van video om licht, tijd en ruimte in beeld te vangen. Het is haar videowerk waarmee Hoover internationaal doorbreekt. In Centrum Kunstlicht in de Kunst is nu een overzicht met video’s, lichtkasten, installatie tot en met tekeningen, foto’s en stills. T/m 17 mei Emmasingel 31. Di-zo 12-16u