Hungry Planet

Hungry Planet Enschede Fotograaf Peter Menzel reisde de wereld rond om mensen met hun voedsel op de foto te zetten. Zijn reizen leverden prachtige portretten op van zelfbewuste families met hun wekelijkse eten en drinken gerangschikt. Op woensdag 11 februari opent de tentoonstelling om 19u30 met een lezing over de werelvoedselproblematiek en waarom onze planeet ‘hungry’ is van prof. dr. Michiel Korthals Op de foto een Duits gezin met hun weekdieet. Hungry Planet-what the world eats. T/m 15 maart. U.v. Twente, Drienerlolaan 5. 8-23u, za zo 11-17u. Inl www.cultuur.utwente.nl GRB02.0001.xxf1s (MODEL RELEASED IMAGE) The Bainton family in the dining area of their living room in Collingbourne Ducis, Wiltshire, with a weekÕs worth of food. Left to right: Mark Bainton, 44, Deb Bainton, 45 (petting Polo the dog), and sons Josh, 14, and Tadd, 12. Cooking methods: electric stove, microwave oven. Food preservation: refrigerator-freezer, a second small freezer. Favorite foodsÑMark: avocado. Deb: prawn-mayonnaise sandwich. Josh: prawn cocktail. Tadd: chocolate fudge cake with cream. /// The Bainton family is one of the thirty families featured in the book Hungry Planet: What the World Eats (p. 140). Food expenditure for one week: $253.15 USD. (Please refer to Hungry Planet book p. 141 for the familyÕs detailed food list.) Menzel, Peter

Enschede

Fotograaf Peter Menzel reisde de wereld rond om mensen met hun voedsel op de foto te zetten. Zijn reizen leverden prachtige portretten op van zelfbewuste families met hun wekelijkse eten en drinken gerangschikt. Op woensdag 11 februari opent de tentoonstelling om 19u30 met een lezing over de werelvoedselproblematiek en waarom onze planeet ‘hungry’ is van prof. dr. Michiel Korthals Op de foto een Duits gezin met hun weekdieet.

Hungry Planet-what the world eats. T/m 15 maart. U.v. Twente, Drienerlolaan 5. 8-23u, za zo 11-17u. Inl www.cultuur.utwente.nl