Geld ligt klaar voor Feyenoord

Een groep Rotterdamse ondernemers is bereid fors te investeren in Feyenoord om voetballers aan te kunnen trekken die de club weer naar de top van de eredivisie moeten brengen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief die de Rotterdamse ondernemer Ad Sint Nicolaas namens de groep Feyenoordgezinde ondernemers heeft gestuurd aan de voorzitter van de raad van commissarissen Dick van Well.

„Het is altijd fijn als ondernemers financieel hun nek willen uitsteken voor Feyenoord”, zegt Van Well. „Wij zoeken mensen die substantieel in de club willen investeren.” Feyenoord, elfde in de eredivisie, heeft de komende jaren zo’n 60 miljoen euro nodig. Binnenkort gaan de ondernemers met de club in gesprek.

Michel Perridon van elektronicaconcern Trust is één van die ondernemers: „Wij willen investeren, want Feyenoord hoort in de top van de eredivisie en moet meespelen op Europees niveau.” Rob Slotboom, directeur van Nicomet Tinplate/Steel BV is „bereid om ze te steunen”.Juist bij de huidige crises – bij zowel de club als de economische – moet je ze helpen, vindt hij. Volgens Peter Goedvolk van Argos Oil kan een grote groep gemobiliseerd worden, „maar er moet een goed businessplan van Feyenoord zijn”.

De ondernemers willen aandelen in Feyenoord kopen en op deze manier ook zeggenschap hebben over hun geïnvesteerde geld. „Wanneer het weer goed gaat met de club, kan Feyenoord deze aandelen weer terugkopen”, zegt Perridon. De investering geldt als een „overbruggingskrediet”. Volgens Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, „valt te praten” over de verkoop van aandelen.

Feyenoord: pagina 11

    • Cees Banningen Michiel Dekker