FARC-gijzelaar vrij na zeven jaar

FARC-gijzelaar vrij na zeven jaar cali. Sigifredo Lopez ziet zijn zoon voor het eerst weer in zeven jaar op het vliegveld van Cali. De Colombiaanse guerrillabeweging FARC liet de politicus gisteren na jaren gijzeling vrij. Lopez was met elf collega-politici ontvoerd . De andere gijzelaars zouden in 2007 zijn omgekomen bij een vuurgevecht. Volgens analisten wil de FARC met de vrijlatingen haar positie in de onderhandelingen verbeteren. Foto Jaime Saldarriaga/Reuters Former Colombian hostage Sigifredo Lopez prepares to hug his son on his arrival at Cali airport February 5, 2009. Colombia's FARC rebels on Thursday freed lawmaker Lopez held hostage for nearly seven years in jungle camps in the last of three such handovers this week by Latin America's oldest insurgency, the Red Cross said. REUTERS/Jaime Saldarriaga (COLOMBIA) REUTERS