Eurocommissarissen voeren campagne

BRUSSEL. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, zal het binnenkort met vijf leden minder moeten doen. De Eurocommissarissen Viviane Reding (Media), Louis Michel (Ontwikkelingshulp), Janez Potocnik (Onderzoek), Danuta Hübner (Regionaal Beleid) en Ján Figel (Onderwijs) hebben Commissievoorzitter José Manuel Barroso laten weten dat ze ermee stoppen om campagne te voeren voor de verkiezingen van het Europees Parlement in juni. Dat heeft de nieuwssite EurActiv.com gisteren gemeld. De Europese Commissie zou al bezig zijn met het herschikken van de portefeuilles. In totaal telt het dagelijks bestuur van de EU 27 leden. De Nederlandse commissaris Neelie Kroes (Mededinging) blijft op haar post. De zittingstermijn van de Commissie loopt tot november.