Eldorado

Eldorado In 6 bioscopen Yvan, een dikke handelaar in tweedehands auto’s, vindt bij thuiskomst een inbreker onder zijn bed. Hij biedt Elie, een junkie, een lift aan naar diens ouderlijk huis bij de Franse grens, ook om met zichzelf in het reine te komen. Onderweg raakt het duo in bizarre situaties verzeild, zoals die met een helderziende die auto’s verzamelt waarmee voetgangers zijn doodgereden. Met krantenknipsels als bewijs. De film met hilarisch-absurde sfeer is in zijn eenvoud bijna perfect: een bitterzoet sprookje. Regie: Bouli Lanners. Met: Bouli Lanners, Fabrice Adde. scene uit de film Eldorado (2008) FOTO: Filmmuseum

In 6 bioscopen

Yvan, een dikke handelaar in tweedehands auto’s, vindt bij thuiskomst een inbreker onder zijn bed. Hij biedt Elie, een junkie, een lift aan naar diens ouderlijk huis bij de Franse grens, ook om met zichzelf in het reine te komen. Onderweg raakt het duo in bizarre situaties verzeild, zoals die met een helderziende die auto’s verzamelt waarmee voetgangers zijn doodgereden. Met krantenknipsels als bewijs. De film met hilarisch-absurde sfeer is in zijn eenvoud bijna perfect: een bitterzoet sprookje.

Regie: Bouli Lanners. Met: Bouli Lanners, Fabrice Adde.