Domus

Domus Amsterdam De meeste kinderen wonen tegenwoordig in een flat of in een rijtjeshuis, maar hoe woonden Romeinen in de oudheid? Gewone mensen woonden in insulea, appartementencomplexen, maar rijke mensen hadden vaak een villa op het land en een woonhuis (domus) in de stad. Ontdek in het Allard Pierson Museum op zondag 8 februari (14u) hoe zo’n domus eruit zag, hoe die was ingericht en maak je eigen domus. Voor kinderen tussen 7-11 jaar in het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127. Kosten: €3 (excl toegangskaartje). Res 020-5252556. Domus Amsterdam De meeste kinderen wonen tegenwoordig in een flat of in een rijtjeshuis, maar hoe woonden Romeinen in de oudheid? Gewone mensen woonden in insulea, appartementencomplexen, maar rijke mensen hadden vaak een villa op het land en een woonhuis (domus) in de stad. Ontdek in het Allard Pierson Museum op zondag 8 februari (14u) hoe zo’n domus eruit zag, hoe die was ingericht en maak je eigen domus. Voor kinderen tussen 7-11 jaar in het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127. Kosten: €3 (excl toegangskaartje). Res 020-5252556.

Amsterdam

De meeste kinderen wonen tegenwoordig in een flat of in een rijtjeshuis, maar hoe woonden Romeinen in de oudheid? Gewone mensen woonden in insulea, appartementencomplexen, maar rijke mensen hadden vaak een villa op het land en een woonhuis (domus) in de stad. Ontdek in het Allard Pierson Museum op zondag 8 februari (14u) hoe zo’n domus eruit zag, hoe die was ingericht en maak je eigen domus.

Voor kinderen tussen 7-11 jaar in het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127. Kosten: €3 (excl toegangskaartje). Res 020-5252556.