Beangstigend diepe bassen

cd DANCE Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals * * * *

cd DANCE

Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals * * * *

Een passender titel had het Britse label Skull Disco niet kunnen bedenken voor de verzamel-cd die het einde van het label inluidt. Skull Disco bracht de afgelopen jaren een tiental 12-inches uit vol broeierige, experimentele dubstep met een beangstigend diepe en donkere bas.

Na de verzamel-cd Soundboy Punishments zijn de resterende 12-inches samengebracht op Soundboy’s Gravestone Gets Desecrated By Vandals, met als afscheidskado een tweede cd met remixen. De eerste cd wordt gedomineerd door tracks van dj Shackleton, met hun organische percussie, beklemmende atmosfeer en peilloos diepe subbassen. Zijn collega Appleblim is op de eerste cd met twee nummers vertegenwoordigd. Zijn muziek is ruimtelijker, minder beklemmend en neigt meer naar de strakke lijnen van techno. Op de tweede cd staat een aantal verbluffende remixen van dubtechno-artiesten als Pole en Brendon Moeller, die de grenzen van dubstep nog verder oprekken.

    • Toon Beemsterboer