4 redenen om tv te kijken

1 Muziekshow

Top of flop

Ned. 3, 20.25-21.15u.

Paul de Leeuw en Giel Beelen presenteren een show waarin een panel (met o.a. Jacqueline Govaert en Ad Visser) nieuwe platen beoordeelt. Het publiek mag op eigen wijze duidelijk maken wat het van een nummer vindt.

2 Documentaire

Shut Up & Sing

Ned. 2, 22.50-0.20u.

De best verkopende vrouwenband allertijden, de Dixie Chicks, werd geboycot na kritiek op Bush. De documentaire volgt het trio vanaf het ontstaan van de rel en biedt een aardig inkijkje in rancuneus rechts Amerika.

3 Thriller

Duel

België 1, 23.45-0.55u.

In geen enkel ander werk verbeeldde Steven Spielberg angst zo rauw als in zijn debuut. Een autoritje buiten de stad ontaardt in een duel op leven en dood tussen een personenauto en een tankwagen. De film is één lange achtervolging waarbij de oorlog pas eindigt met de vernietiging van een van beide partijen. (Steven Spielberg, 1971)

4 Liefdesdrama

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Ned. 2, 0.20-02.00u.

Knap geconstrueerd en erg ontroerend liefdesverhaal, naar een scenario van Charlie Kaufman. Kate Winslet en Jim Carrey ontmoeten elkaar op een koud station. Ze worden verliefd, maar hebben hun liefde al achter de rug. Toen ze op elkaar uitgekeken raakten, lieten ze elkaar uit hun geheugens wissen. Carrey doet zijn uiterste best de gevolgen daarvan terug te draaien. (Michel Gondry, 2004)

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 27