Vrijspraak beveiliger Bavaria-race in zaak dode toeschouwer

ROTTERDAM. Het staat niet vast dat een toeschouwer van de Rotterdamse Bavaria City Racing in 2006 is overleden doordat een beveiliger hem lange tijd in een wurggreep hield. De rechtbank in Rotterdam sprak de 47-jarige beveiliger uit Sneek gisteren vrij. Het Openbaar Ministerie (OM) had negen maanden cel geëist. De beveiliger moest het vipgedeelte en het terrein waar de sportauto`s stonden beveiligen. Bezoekers, waaronder het slachtoffer, probeerden met gevonden toegangspasjes het afgesloten gedeelte te bereiken. De beveiliger nam de man in een nekgreep waardoor hij enkele seconden het bewustzijn verloor. Toen de man weer bijkwam, werd hij door meerdere beveiligers tegen de grond gewerkt. Hij kreeg een hartstilstand en overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Volgens de rechter heeft de man waarschijnlijk uit opwinding een hartstilstand gekregen.