Van der Geest nieuwe technisch directeur judobond

NIEUWEGEIN, 5 febr. - Cor van der Geest (63) is benoemd tot technisch directeur van de Judobond Nederland (JBN). De voormalig bondscoach heeft een contract ondertekend tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het betreft een nieuwe fulltime functie binnen de sportorganisatie. De laatste jaren was Van der Geest voorzitter van de technische staf, voor twee dagen in de week. Volgens voorzitter Jos Hell van de JBN is er sprake geweest van een open procedure, met elf kandidaten. ”Daar waren meerdere goede mensen bij. Uiteindelijk was er veel dat in het voordeel van Cor sprak.” Mede door de grote invloed van Van der Geest was judo op de laatste twee Olympische Spelen een van de succesvolste sporten voor Nederland. In Athene waren er vier medailles, in Peking vijf.