Pieter van Geel (CDA)

„Wij hebben altijd gevonden dat een onderzoek niet nodig was. Omdat er niets te verbergen valt. De beeldvorming is echter een eigen leven gaan leiden. Het is een eigen, op zichzelf staande werkelijkheid geworden. De dynamiek werd erg groot, van Tweede Kamer naar Eerste Kamer en weer terug. Feiten en fictie liepen door elkaar. Informatie werd desinformatie en andersom. Oud nieuws werd opeens tot nieuwe feiten en als nieuws gepresenteerd.

Onderzoek moet orde brengen in de chaos en feit weer scheiden van fictie. Dat kan een onafhankelijke commissie prima doen.

We moeten nu terug naar de orde van de dag, die wordt bepaald door de economische crisis. Laat de commissie haar werk doen. Ik hoop ook dat de oppositie dat beetje respect op kan brengen. Dat moet toch lukken als het om de inhoud gaat.”