Meer kou

Er is vrij zachte lucht het land binnengedrongen, maar in het weekend wordt het weer enkele graden kouder. En vanaf maandag neemt de kans op sneeuw toe.

Vanavond valt er op veel plaatsen regen, vannacht wordt het droog met vooral in het zuidoosten enkele opklaringen. Wel kan er een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 0 graden in Limburg tot 4 in Noord-Holland.

Morgen is het overwegend bewolkt, maar vooral in het zuidoosten breekt de zon af en toe door. Een regenstoring boven de Noordzee schampt naar verwachting Noord- en Zuid-Holland. De wind komt uit zuidelijke richting en is matig, kracht 3 tot 4. Het wordt ’s middags 5 graden op de Waddeneilanden en 8 graden in Overijssel, Noord-Brabant en Limburg.

Zaterdag trekt de storing over het hele land. Dat betekent van tijd tot tijd regen, mogelijk smeltende sneeuw. De wind draait geleidelijk naar het noordwesten en is overwegend matig. Het is frisser dan vrijdag, met maximumtemperaturen rond 5 graden.

In de nacht naar zondag kan het een graadje vriezen. Overdag wordt het hooguit 4 graden. Verder laat de zon zich regelmatig zien, maar er valt ook een enkele lichte hagel- en sneeuwbui.

Begin volgende week wordt de kans op sneeuw groter. Het blijft dan vrij koud.