Krakerscafé moet dicht na geweld

Krakerscafé moet dicht na geweld Amsterdam, 5 febr. Het café in krakersbolwerk Vrankrijk aan de Amsterdamse Spuistraat moet definitief dicht. Dit heeft de gemeente vanmorgen bekendgemaakt. Aanleiding is de zware mishandeling van een bezoeker in september 2008. Uiterlijk zondag moeten in Vrankrijk de glazen, drank en kassa zijn verdwenen, terwijl de bar afgetimmerd moet zijn. Cohen schrijft dit met stadsdeel Centrum in enkele brieven die gisteren zijn overhandigd aan de advocaat van stichting Barst, eigenaar van het pand en uitbater van de bar. Twee weken geleden besloot de gemeente al om Vrankrijk een exploitatievergunning te weigeren en de drank- en horecavergunning in te trekken. Volgens de gemeente belemmerden medewerkers van Vrankrijk het politieonderzoek naar de mishandeling. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Ex-kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 5-2-2009 Boyer, Maurice