Jong Oranje op weg naar EK en Spelen in een groep met Spanje

AARHUS. Het Nederlands elftal voor spelers tot 21 jaar stuit in de kwalificatiereeks voor de eindronde van het Europees kampioenschap in 2011 op Spanje, Polen, Finland en Liechtenstein. De loting voor de groepsfase werd gisteren in het Deense Aarhus verricht. De tien groepswinnaars, aangevuld met de vier beste nummers twee, gaan door naar de play-offs. De winnaars van de zeven barragewedstrijden plaatsen zich vervolgens voor de eindronde waar gastland Denemarken al zeker van is. Spanje veroverde de Europese titel in de leeftijdsklasse tot 21 jaar al twee keer, in 1986 en 1998. Spanje kwalificeerde zich ook voor de eindronde deze zomer in Zweden. Nederland ontbreekt. Jong Oranje, Europees kampioen in 2006 en 2007, moet op de route naar het EK van 2011 een nieuwe lichting op de been brengen. Daarvoor komen voetballers in aanmerking die op of na 1 januari 1988 geboren zijn. De eindronde van het EK 2011 is ook beslissend voor deelname aan de Olympische Spelen een jaar later in Londen.