9 redenen om uit te gaan

Het leed voor en achter de balie Golden Palace Titel nog niet bekend Duin, Ben van

1 boekenverkoop

Duizenden boeken in tranen

In 14 steden. 5, 6 & 7 februari www.duizendenboekenintranen.nl

Driedaagse landelijke uitverkoop van boekenwinkelketen selexyz op bijzondere locaties, zoals de Stevenskerk in Nijmegen, het Nutshuis in Den Haag en het voormalige hoofdpostkantoor in Eindhoven.

2 beurs

Art Rotterdam

Rotterdam: Cruise Terminal. Van 5 t/m 8 febr. www.artrotterdam.com

Galeries uit tien landen tonen de ontwikkelingen in de beeldende kunst. In LP II, is tegelijkertijd de internationale designbeurs Object Rotterdam. Ook start Portscapes, een kunstprogramma over de aanleg van Maasvlakte 2 met rondleidingen, acties, performances en films.

3 theater

Balieleed

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.30u. Entree: 6,50-13 euro. www.theateraanhetspui.nl

Voor de balie staan, lijdzaam wachtend, nummertje in de hand, voorkruipers, het is een ramp. Maar werken aan de andere kant, dat is pas echt de hel. Tournee t/m 12 maart.

4 tentoonstelling

RAiR#1

Rotterdam: WDW63. 5 t/m 20 febr. Opening: 17.15-22.00u. www.rair.nl

Werk van 21 beeldend kunstenaars die tussen 2003 en 2009 te gast waren in één van de Rotterdamse gastateliers: Duende, stichting B.a.d en Het Wilde Weten. Opening met performances door o.a. Abner Preis.

5 Dance

Bar Weinig @ klinch: Apparat

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.00-04.00u. www.melkweg.nl

De muziek van Apparat oftewel Sascha Ring houdt het midden tussen techno en abstracte electronica, met invloeden uit rock, pop en rave.

6 rondleiding

Huh... , Cradle to Cradle?

Maastricht: Centre Céramique. Tijd: 19.00u. www.centreceramique.nl

Rondleidingen rondom tentoonstelling: Cradle to Cradle - Hype of Toekomst. Limburg als broedplaats voor duurzaam denken en doen.

7 dansfestival

Here we live and now 2009

Den Haag: korzo5HOOG. T/m 7 febr, 19.30. Prijs: 6-15 euro. www.korzo.nl

Dansfestival met werk van jonge Haagse choreografen. Van de virtuositeit met een vleugje absurditeit van Pedro Goucha, via de poëzie van Isabelle Chaffaud naar het technisch vernuft van dubbeltalent David Middendorp en twee nieuwe namen.

8 muziek

Joe Buck

Rotterdam: Watt. Tijd: 20.30u. Entree 5 euro. www.watt-rotterdam.nl

Country, ‘hellbilly’ en punkrock door de eenmansband Joe Buck uit Kentucky. Buck is de voormalige gitarist van The Legendary Shack Shakers en bassist bij Hank Williams III.

9 dance

Thank God It’s Thursday!

Arnhem: Manhattan. Tijd: 0.00-05.00u. www.manhattan.nl

Elke donderdag in Manhattan: Thank God It’s Thursday! met dj Franky Rizardo & Friends. Voor elke muziek-smaak komt er wel iets voorbij, ‘van r&b tot vette house’.