5 redenen om tv te kijken

Veel verbaal vuurwerk

1 Actiefilm

Hostage

RTL 5, 20.30-22.35u.

Bruce Willis als een politieonderhandelaar die een levensgevaarlijke situatie in de eerste scène volkomen verkeerd inschat. Daar wordt de psychologische injectie gegeven aan een actiefilm die verder nogal standaard is. Drie jongens gijzelen bijna toevallig een gezin dat helemaal geen toevallig gezin blijkt te zijn. Willis’ personage moet vervolgens slachtoffers en daders tot kalmte manen. (Florent Emilio Siri, 2005).

2 Romantische Komedie

Two Weeks Notice

Net 5, 20.30-22.40u.

Sandra Bullock speelt de wat onhandige idealistische milieuadvocate Lucy die in dienst komt van de schatrijke vastgoedhandelaar George (Hugh Grant), een onuitstaanbare, maar onweerstaanbare man. Zoals het hoort in romantische komedies ontwikkelen ze een haat-liefdeverhouding met veel verbaal vuurwerk. Film zit vol geestige, romantische liefdesliedjes. (Marc Lawrence, 2002).

3 Reportage

Media Revolution

BBC 2, 20.30-21.00u.

Driedelige reportageserie over de revolutionaire ontwikkelingen in de kranten-, tv- en uitgeverswereld. Kunnen ze de concurrentie aan met internet en hoe gaan ze om met dalende advertentie-inkomsten en teruglopende oplagen? O.a. een interview met mediagigant Rupert Murdoch.

3 Geschiedenis

Andere Tijden

Ned. 2, 21.30-22.00u.

Provo’s daagden in de jaren zestig autoriteiten uit, terwijl cameraploegen uit de hele wereld toekeken. Nooit hadden ze zoiets meegemaakt, provocerende en politiek geëngageerde jeugd! Andere Tijden over de rondedans tussen Provo, de buitenlandse pers en de politie.

5 Muziek

Oasis

België 2, 23.35-0.40u.

Concert van de Britse rockband Oasis in het kader van hun Dig Out Your Soul World Tour en een uitgebreid interview met de broertjes Noel en Liam Gallagher.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 25